Art Rooijakkers naar RTL

23 maart 2018 13:34 | sterren | Door Televizier

© William Rutten

Art Rooijakkers maakt de overstap van Avrotros naar RTL. Dat betekent dat de omroep op zoek moet naar een nieuwe presentator voor onder meer Wie is de Mol? en het Gouden Televizier-Ring Gala.

Art Rooijakkers is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de populairste presentatoren van de publieke omroep. Dat leverde hem presentatieklussen op bij populaire programma’s als Fort Boyard, Wie is de Mol? en het Gouden Televizier-Ring Gala. Nu vindt hij het tijd voor een nieuwe stap. De blonde presentator vertrekt naar RTL.

Avrotros

Art is Avrotros enorm dankbaar voor alle kansen die hij de afgelopen tijd heeft gekregen. “Ik kijk terug op zeven mooie jaren bij Avrotros, waar ik de omroep en de NPO heel dankbaar voor ben. Jaren waarin ik veel kansen heb gekregen, een paar keer goed op mijn bek ben gegaan, weer vrolijk ben opgestaan en ook successen heb gevierd. Nu is het tijd voor een nieuw hoofdstuk”, vertelt hij.

Art Rooijakkers

Art is door RTL mede binnengehaald om programma’s te maken voor Videoland, al zal hij na de zomer ook te zien zijn als presentator op de reguliere zenders van RTL. Alsof dat allemaal nog niet genoeg is gaat de eigenzinnige Brabander ook zijn eigen formats ontwikkelen. De vraag is nu: Haalt Art RTL uit de neerwaartse spiraal en wordt hij de nieuwe Messias van de commerciële zender? Wij zijn benieuwd.

Lees ook: Edwin Evers stopt met zijn ochtendshow op Radio 538.

Meer over