Art Rooijakkers nieuwe presentator Gouden Loeki

Art Rooijakkers presenteert dit jaar de uitzending van de Gouden Loeki op Nederland 1. Het is de eerste keer dat hij het festival aan elkaar praat.  Het programma wordt live uitgezonden vanuit de Gashouder in Amsterdam.

De Gouden Loeki is een Nederlandse prijs voor de beste reclamespot op televisie. De prijs is vernoemd naar de pop Loeki de Leeuw, een bekend gezicht in de Nederlandse huiskamers. Loeki vrolijkte van 1997 tot 2004 de reclames van de STER op.

Art

Art Rooijakkers treedt in de voetsporen van Ruben Nicolai, die de show vorig jaar presenteerde. De show werd toen goed bekeken met 1,4 miljoen kijkers. In de editie van 2011 nam Patrick Lodiers de presentatie op zich en toen keken er 1,5 miljoen mensen.

Festival

Het is dit jaar de negentiende keer dat de prijs wordt uitgereikt. Sinds de oprichting van het festival in 1995 hebben vele onvergetelijke reclames de prijs in ontvangst mogen nemen. Wie herinnert zich niet “Bommetje!” van Melkunie en “Rolo”, over de olifant met het ijzersterke geheugen?

Reageren