Uitzaaiingen

Artsen kunnen niks meer voor oud-presentatrice Cilly Dartell doen

15 november 2023 15:19 | sterren | Door Jacob-Jan van de Groep

© ANP
Cilly Dartell strijdt al langere tijd tegen longkanker, maar de voormalig presentatrice van onder andere Hart van Nederland en Shownieuws heeft onlangs vreselijk nieuws te horen gekregen. De 66-jarige Dartell kampt met uitzaaiingen naar haar buikvlies en rechternier.

Dartell, die al sinds 2019 weet dat ze longkanker heeft, heeft daarop van de artsen te horen gekregen dat er geen behandeling meer mogelijk is, zo heeft ze bevestigd aan het ANP.

Hoop

Eerder leken de behandelingen van chemokuren en immuuntherapieën nog enigszins aan te slaan, vertelde Dartell destijds in gesprek met Story. "Ik was letterlijk doodziek, maar uitzaaiingen krompen of waren stabiel. Daardoor krijg je toch hoop. Hoop dat ik nét een van die mensen zou zijn bij wie het een chronische ziekte wordt."

Einde

Nu ze heeft gehoord dat de artsen niks meer voor haar kunnen betekenen, trekt Dartell zich terug. Ze doet voorlopig geen mededelingen meer over haar gezondheid. "Ik weet dat ik doodga. Alleen kunnen ze niet zeggen hoe lang ik nog heb. Dat kan een maand zijn, of misschien wel twee maanden", aldus Dartell in gesprek met het ANP.

Meer over