'Overtollig maagzuur'

Artsen stellen diagnose bij ernstig verzwakte Hans Kazàn

16 maart 2022 20:17 | sterren | Door Jef Willemsen

© Instagram Hans Kazan
Na onzekere weken waarin hij steeds verder achteruit ging is nu duidelijk waarom Hans Kazàn geen eten meer kan binnenhouden. Spaanse artsen stelden met behulp van een simpele test een veelzeggende diagnose.

Aan RTL Boulevard en Shownieuws vertelt Hans' zoon Steven dat zijn vader verrassend positief nieuws te horen kreeg van zijn behandelaars die al meer dan een week in het duister tasten.

Sondevoeding

Kazàn werd vorige week donderdag ernstig verzwakt binnengebracht in het plaatselijke ziekenhuis van Marbella. Hij kon al dagen geen vast voedsel binnenhouden en had daarnaast last van ernstige maagklachten en extreme misselijkheid. Uit onderzoeken kwam echter niet direct een oorzaak naar voren. Wel konden de dokters een aantal ernstige aandoeningen en ziektes uitsluiten. Daar was Hans niet mee geholpen: hij was inmiddels afhankelijk van sondevoeding en voelde zijn kracht wegebben.

Spasmes

Uiteindelijk kwam het ziekenhuispersoneel erachter dat Hans abnormale hoeveelheden maagzuur aanmaakt. Dit zou verklaren waarom hij zich al weken dermate beroerd voelt dat hij amper kan eten. Ook veroorzaakt het zuur pijnlijke maagspasmes die misselijkheid en braken tot gevolg hebben. Maar tegen maagzuur is gelukkig genoeg te doen.  

Aansterken

Daarmee komt een einde aan een wekenlange lijdensweg voor 's lands bekendste goochelaar die inmiddels alweer voorzichtig mag beginnen te eten. Volgens Hans' vrouw Wendy overheerst de blijdschap: "Op de langere termijn is hier goed mee te leven. Hans moet per dag een pilletje slikken en daarmee zouden deze gezondheidsproblemen over zijn. Ik kan niet zeggen hoe blij we met dit nieuws zijn." Hans blijft voorlopig nog wel een paar dagen in het ziekenhuis om aan te sterken. 

Meer over