Astrid Joosten verdient 175.000 euro

5 februari 2018 23:23 | sterren | Door Televizier

Astrid Joosten beloofde weken geleden al dat ze in de laatste aflevering van Wat verdien je? zou verklappen hoeveel ze jaarlijks op haar rekening krijgt bijgeschreven. Dat is 175.000 euro.

In eerste instantie zei Astrid Joosten alleen dat ze minder verdiende dan de Balkenendenorm van 180.000 euro, na een beetje aandringen van gast Bert van der Veer, deed de presentatrice niet meer moeilijk.

Bert van der Veer

Bert van der Veer zelf ging ook met de billen bloot. Hij verdient in een maand waarin hij twee afleveringen van Jinek per week regisseert, 7 duizend euro bruto. Daarnaast schrijft hij artikels voor allerlei bladen. Van der Veer vertelde ook dat hij nog altijd lekker verdient aan de tune van GTST die hij ooit schreef.

Omroepen niet blij

In een interview vertelde Astrid Joosten dat het nog wat voeten in aarde had voordat Astrid haar salaris op tv mocht vertellen. „Overigens mogen wij contractueel de hoogte van onze salarissen nooit naar buiten brengen. Daar zijn de omroepen niet blij mee. Anders staan daar straks allemaal presentatoren op de stoep die vinden dat ze te weinig verdienen. Ik heb dus echt toestemming moeten vragen of ik het bekend mocht maken. Er is zelfs een directievergadering aan gewijd.”

Lees ook:
Astid Joosten: 'Het taboe zit in onze cultuur' 

Meer over