Al dagen vermist

Autoriteiten verwachten niet dat vermiste Naya Rivera nog leeft

12 juli 2020 10:39 | sterren | Door Jef Willemsen

© ANP
Droevig nieuws uit de Verenigde Staten: de zoektocht naar de vermiste actrice Naya Rivera is officieel omgedoopt in een bergingsoperatie.

Rivera verdween woensdagmiddag tijdens een boottochtje met haar zoontje. De autoriteiten verwachten niet meer dat de 33-jarige actrice nog levend gevonden gaat worden.

Groot onderzoek

Rivera verdween midden op Lake Piru, een groot stuwmeer in Californië. Reddingswerkers vonden haar vierjarige zoon Josey alleen op het schip. Hij kon vertellen dat zijn moeder overboord was gesprongen en onder water verdween. Hierop werden ruim 100 reddingswerkers ingezet, inclusief duikers en helicopterteams. Naya bleek echter onvindbaar.

Sonaronderzoek

Inmiddels is de hoop opgegeven dat Rivera nog levend wordt gevonden. Het onderzoek is teruggeschaald naar veertig mensen en de nadruk ligt op het bergen van haar stoffelijk overschot. De autoriteiten zetten onder meer sonarapparatuur in om de bodem van het meer af te speuren naar een lichaam. 

Familie Naya Rivera

Naya's moeder is dagelijks bij Lake Piru te vinden in de hoop dat er nieuws komt over haar dochter. Naya's ex-man, acteur Ryan Dorsey, heeft zich inmiddels ontfermd over zoontje Josey.

Meer over