Barbara Barend op wereldreis met vrouw en kinderen

15 oktober 2015 09:19 | sterren | Door Televizier

© Screenshot NPO

Barbara Barend en haar vrouw Alette gooien het roer om: het echtpaar gaat samen met hun twee kinderen Seb (4) en Livia (2) maar liefst drie maanden op wereldreis.

Barbara (41) onthulde haar reisplannen in een interview met het AD.

"Slechte timing" 

Omdat Seb in januari 5 jaar wordt en naar school moet, besloten Barbara en Alette dat de tijd daar was om hun droomreis te gaan maken. "Nu kan het nog, als Seb leerplichtig is, kan een reis van drie maanden eigenlijk niet meer. Toch is er bijna geen slechtere timing denkbaar. We hebben net een huis gekocht, we staan op het punt om weer televisieprogramma's te maken en - niet geheel onbelangrijk - de oudste slaapt echt voor geen meter. Toch vliegen we straks naar de andere kant van de wereld." 

Genieten

De geplande reis voert Barbara en haar gezin langs exotische locaties als Nieuw-Zeeland, Thailand en Bali. Ze kijkt bijzonder uit naar het avontuur, maar blijft wel realistisch: "Het zijn geen heel wilde plekken, maar dat was ook de bedoeling. We zijn toch twee vrouwen die samen met hun jonge kinderen reizen. Ik wil niet naar een land waar dat een probleem kan zijn." Zo gaat het gezin op Bali bijvoorbeeld rondtrekken met een camper. 

Barbara Barend op tv

Als Barbara in januari weer in Nederland is, staan er nieuwe tv-projecten op stapel. In eerste instantie had ze presentatiewerk afgezworen vanwege de stress en kopzorgen die het met zich meebracht. Maar de journaliste en hoofdredacteur van tijdschrift Helden komt toch terug met een eigen programma gebaseerd op het sportblad: "Ik ga weer tv en video maken. Ik denk dat mensen het leuk vinden om al die inspirerende verhalen van atleten die we in Helden vertellen op verschillende manieren voorgeschoteld te krijgen, in print, via sociale media of in video's." 

Ook is Barbara in januari te zien in Zeesterren.

Meer over