"Barbie stopt na bevalling met realitysoap"

26 mei 2015 13:44 | sterren | Door Televizier

© Nick van Ormondt - RTL

De kans is groot dat Samantha "Barbie" de Jong na de geboorte van haar tweede kind stopt met de reeks realitysoaps rond haar gezin.

Dit heeft haar manager Jake Hampel kort voor de start van de nieuwe serie Samantha & Michael Nemen Er Nog Eentje laten weten.

De koek is op

Volgens Hampel is de koek zo langzamerhand op aan het raken. "Het is een feit dat deze zevende reeks zonder ‘babynieuws’ niet eens op de buis was geprogrammeerd. Voor een vervolg moet wel een grondslag zijn." Eerdere series rond de familie De Jong gingen over hun reizen naar Thailand en Samantha's vermeende paranormale gaven. Maar met de tweede spruit in aantocht is de tijd rijp voor fulltime moederschap, meent Hampel.

"Tijd voor full time moederschap"

Als Samantha straks bevallen is, heeft ze volgens haar manager ook geen tijd meer voor opnames. "Ik ben van mening dat met twee kinderen de focus moet liggen op het moederschap. Ze zal daar haar handen aan vol hebben en fulltime moeder willen zijn. Dat moment komt gewoon een keer en ik denk dat dit moment nu lijkt te zijn aangebroken. In principe is dit de laatste reeks, maar zeg natuurlijk nooit ‘nooit’. Tenslotte is reality een spil in haar leven geworden. Maar er moet nu ruimte zijn voor de zorg en de opvoeding van de kinderen."

Samantha en haar man Michael waren jarenlang het populairste realitystel van Nederland. Samen met Roy Donders vormden ze een ijzersterke combinatie op de dinsdagavond van RTL 5.

Meer over