'Baron' Paul van Gorcum wil samen met zijn vrouw sterven

16 juni 2016 11:04 | sterren | Door Televizier

Paul van Gorcum (82), bij het grote publiek bekend als de Baron uit Bassie & Adriaan, heeft uitgezaaide prostaatkanker. Mocht de acteur zijn ziekbed niet overleven, dan wil zijn vrouw Lenie niet alleen verder.

"'Als jij gaat, dan ga ik ook', vertelde de vrouw van de Baron eerder aan de acteur. Dat onthulde Van Gorcum aan Shownieuws. "Als de situatie andersom was geweest zou ik hetzelfde doen." Het stel, dat al zestig jaar getrouwd is, kan een leven zonder de ander niet voorstellen.

Borreltje

Volgens Lenie is het duidelijk hoe hun einde eruit zou moeten zien. "Dan gaan we 's middags samen in de erker aan ons borreltje zitten, zoals we dat nu ook doen, en dan gaan we samen."

Uitslag

Van Gorcum is in afwachting van de uitslag van een chemokuur. Als de kuur niet aangeslagen is, dan is het mogelijk dat het televisie-icoon niet lang meer te leven heeft. In januari, toen bekend werd dat de acteur prostaatkanker heeft, zag de situatie er nog anders uit. 

"Ik heb het idee dat ik in uitmuntende handen ben. Genezen kunnen ze me niet, maar er is me wel gezegd dat ik met hormonen en chemo honderd kan worden", luidde het antwoord van de vertolker van de Baron destijds nog positief. Inmiddels hebben doktoren geconstateerd dat de kanker is uigezaaid naar zijn botten.

Drommels, drommels, drommels

Van Gorcum maakte van 1988 tot 1994 furore als Baron van Neemwegen in Bassie & Adriaan. De boef uit de serie staat bekend om zijn excentrieke voorkomen en vooral zijn boze kreet 'Drommels, drommels, drommels' zit bij veel mensen in het geheugen gegrift.

Echt mot met Bassie & Adriaan

In 2015 kwam aan het licht dat Van Gorcum nu in het echt mot heeft met Bas en Aad van Toor, oftewel Bassie en Adriaan. De Baron is al jaren in een financieel dispuut verwikkeld met de clown en de acrobaat.

Meer over