Geen gewonden...

Bas Muijs betrokken bij grootschalig auto-ongeluk: 'Alsof ik in een film zat'

23 februari 2024 19:05 | sterren | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Bas Muijs blijft de laatste maanden weinig bespaard. De acteur blijkt donderdagavond betrokken te zijn geraakt bij een reeks auto-ongelukken op de A4. Zijn voertuig werd geraakt waardoor hij tollend over de weg gleed. 

Muijs doet daags na het ongeval zijn verhaal bij Omroep West. Hij kwam met de schrik vrij, maar hij is danig onder de indruk: "Dit had echt heel slecht kunnen aflopen", aldus de acteur.

Angstaanjagend

Het ongeval vond rond 22.00 uur plaats. Muijs was op weg naar huis en reed vanwege het slechte weer 90 op de rechterbaan. Ineens sloeg het noodlot toe: "Zonder dat ik het zag aankomen, werd ik keihard van de zijkant geramd en begon de auto te tollen over de snelweg." Hij vergelijkt de ervaring met een film: "Ik ken zulke beelden alleen van autoraces die misgaan. En nu zat ik er zelf in. Dat het angstaanjagend was, is een understatement."

Pijn

Bij het ongeluk waren vijf auto's betrokken, volgens Omroep West was er alleen materiële schade. Het is de zoveelste tegenslag voor de 47-jarige acteur, die twee jaar geleden meerdere hartaanvallen overleefde en vorig jaar nog gegijzeld en bedreigd werd. Dit incident leverde hem alleen licht fysiek ongemak op: "Het doet wel pijn allemaal", zo besluit de soapacteur. 

Meer over