Angstige momenten

Bas Muijs over hartaanval: 'Alsof het leven uit je verdwijnt'

15 april 2022 10:02 | sterren | Door Judith Regeling

© RTL still
Bas Muijs werd afgelopen december getroffen door een hartaanval. Eerder deze week vertelde hij daar al openhartig over op de radio, maar bij RTL Boulevard doet hij nog een duit in het zakje.

Hij is in ieder geval blij dat hij dit verhaal nog levend en wel kan vertellen.

Bas Muijs

Het moment dat Bas werd opgeschrikt, kwam namelijk ook behoorlijk onverwacht. "Ik werd 's nachts wakker en ik voelde ineens een gigantische druk op mijn lichaam. Het leek alsof er een band om mijn lichaam was getrokken die strak werd getrokken", vertelt hij aan Aran Bade. "Je voelt dat het leven uit je verdwijnt."

Hartaanval

De voormalig GTST-acteur had dan ook direct door dat er iets mis was. "Ik heb daar eigenlijk geen woorden voor, maar dacht wel gelijk: dit moet niet te lang duren." Uiteindelijk lag hij zes uur op de operatietafel en waren er vier bypasses nodig om hem te redden. "Je hart wordt zelfs stilgezet. Ik liep met een tijdbom rond." En dat ging hem niet in de koude kleren zitten. "Ik heb heel veel gehuild. Met mijn ouders, vrouw en kinderen."

Levenswijsheid

Ook ziet Bas Muijs nu extra in waar het leven omdraait. "Dit is later. Tot wanneer moet ik dan wachten om iets bijzonders te doen? Doe het nu, als het kan. Je hoeft niet al je geld over de balk te smijten, maar stel niet uit. Het kan morgen klaar zijn."

Beluister hieronder het hele interview met Bas Muijs.

Meer over