Heftig

Bas Muijs vertelt over zware hartaanval: ‘Het was foute boel’

13 april 2022 16:14 | sterren | Door Esther Hut

© ANP Kippa / Levin den Boer

Een heftige periode voor Bas Muijs. De voormalige GTST-acteur heeft in december een zware hartaanval gehad en onderging zelfs een zes uur durende operatie.

Bas vertelt zijn heftige verhaal op Radio West. “Het gebeurde 's nachts. Het leek of alle lucht en leven uit me werd geperst. Ik sloeg mijn vrouw wakker (die huisarts is, red) en die had wel in de gaten dat het foute boel was.”

Vier bypasses

Bas weet zelf op dat moment nog niet wat er aan de hand is, maar in het ziekenhuis krijgt hij te horen dat het om een hartaanval gaat. "Het was een heel ernstige hartaanval, waar ik bijna dood aan ben gegaan.” Tijdens de operatie krijgt hij vier bypasses en staat hij aan het begin van een lange herstelperiode.

Ik leef weer

"Ik was tot niks in staat. Je wordt gewoon open gezaagd, en de dagen daarna voel je dat maar al te goed. Je moet weer mens worden, en dat doet ontzettend veel pijn. Zeker de eerste weken slik je alleen maar pijnstillers. Maar ik leef weer, ik doe het weer. Ik kan weer verder."

Inmiddels gaat het beter met Bas en kan hij de dagelijkse dingen weer doen. “Ik kan op de fiets zitten, de kinderen naar school brengen en boodschappen doen. Maar ik ben altijd gewend om dat met 25 kilometer per uur te doen, dat gaat voorlopig niet meer.”

Meer over