Bas van Toor heeft euthanasie al geregeld

3 september 2016 14:22 | sterren | Door Televizier

© Screenshot SBS 6

Mocht hij echt te ziek worden, dan kan Bas van Toor (80) er voor kiezen uit het leven te stappen. Samen met zijn vrouw Coby heeft hij de benodigde euthanasiepapieren getekend.

De altijd openhartige kindervriend vertelde aan Shownieuws dat hij niet van plan is te lijden of weg te kwijnen: "Ja natuurlijk, dat wil je toch niet? Je mag wel om me lachen, maar dát niet. Nee, dan gaat de stekker er uit en is het "dag vriendjes..."."

Auto-immuunziekte

Bas verblijft momenteel noodgedwongen in het ziekenhuis nadat hij getroffen werd door een aangezichtsverlamming en een auto-immuuninfectie. Hij heeft inmiddels zijn spraakvermogen terug, maar moet de komende tijd revalideren in een centrum in Vlaardingen. Ondertussen wordt er voor hem en zijn vrouw Coby een bejaardenwoning ingericht in de buurt van hun huidige woning.

Kolere

Van Toor is nog lang niet van plan de moed op te geven en kan zelfs al geintjes maken over z'n toestand. Niet voor niets leerde hij generaties kinderen: "wat er ook gebeurt, altijd blijven lachen". Maar hij heeft er naar eigen zeggen wel "de kolere" in dat dit hem moet overkomen: "Wat ik vooral lullig vind: ik heb altijd gesport, nooit gezopen of gerookt. We hebben een leuk huwelijk gehad.  Dan zou ik het lullig vinden voor Coby als ze als een soortement verpleegster achter mijn rolstoel moet lopen. Dat zit me niet lekker."

Meer over