Bassie & Adriaan hebben écht ruzie met De Baron

2 oktober 2015 13:04 | sterren | Door Televizier

© Screenshot Van der Vorst Ziet Sterren

Paul van Gorcum stond als Baron van Neemweggen kindervrienden Bassie & Adriaan naar het leven. Maar de acteur en de broers Van Toor blijken al jaren ruzie te hebben.

De broers van Toor deden deze onthulling woensdag in de allereerste Van der Vorst Ziet Sterren van het seizoen.

Praten via advocaten

Peter was naar Spanje gereisd voor een officieel afscheidsinterview met Bassie & Adriaan. Het was een gezellig weerzien, tot Peter begon over de Baron. Het had Van der Vorst leuk geleken als de aartsvijand van de clown en de acrobaat een videoboodschap voor hen zou inspreken, maar acteur Paul van Gorcum (81) had daar geen behoefte aan. Bas en Aad vertelden waarom: er blijkt al tien jaar een financieel conflict te spelen tussen Paul en de broers dat via advocaten wordt uitgevochten.

60.000 euro advocaatkosten

Volgens Adriaan (72) kwam Van Gorcum met allerlei claims over niet betaalde inkomsten, wat Van Toor onzinnig vond omdat de vergoedingen jaren geleden via contracten al geregeld waren. Daar liet de acteur het niet bij zitten en nam een advocaat in de arm. Inmiddels zijn we ruim tien jaar en zeker 60.000 euro aan advocaatkosten verder, zonder dat er een oplossing in zicht is.

1 euro per maand

Wat het extra wrang maakt is dat het volgens Aad en Bas gaat om een minimaal bedrag: "Van de week hadden we weer een paar brieven van advocaten en dat ging over 34 centen. We praten dus over, zoals ik het nu heb uitgerekend, een bedrag van ongeveer 150 euro, gerekend over twaalf jaar. Dus nog geen 1 euro per maand."

Het voortslepende conflict met Van Gorcum verklaart ook waarom Adriaan de Baron speelt in de nieuwe film Keet & Koen: De Speurtocht naar Bassie & Adriaan. 

Meer over