Bastiaan van Schaik viert behalen streefgewicht

31 Juli 2017 11:24 | sterren | Door Televizier

Modekenner Bastiaan van Schaik onderging in 2016 een gastric bypass. Een jaar later is hij 65 kilo verloren, amper herkenbaar en blijer dan ooit.

Bastiaan woog vorig jaar op z'n zwaarst ruim 120 kilo. Door een medische ingreep werd zijn spijsverteringsstelsel omgeleid en is zijn maag naar eigen zeggen "zo groot als een kiwi". Daarmee begon het rappe afvalproces waar hij zijn volgers op social media deelgenoot van maakte.

De eerste 33

Van Schaik ging op 13 juni 2016 onder het mes. Eind september deelde hij zijn eerste voortgangskiekje en die loog er niet om: in 3 maanden tijd was hij 33 kilo afgevallen. Reden voor een feestje en een belofte: als hij fit genoeg zou zijn, doet hij over een jaar mee aan de Dam tot Dam loop.

#vethappy

Na de eerste 30+ kilo verloor hij langzaam maar gestaag meer gewicht. De laatste loodjes mogen dan ironisch genoeg wel het zwaarst wegen, uiteindelijk bereikte Bastiaan zijn streefgewicht. Ruim een jaar na de operatie geeft de weegschaal 65 kilo aan. Bastiaan is de helft van zijn oorspronkelijke gewicht kwijt en een heel nieuw uiterlijk rijker. Naar eigen zeggen is hij nu #vethappy.

Meer over