BBC schrapt reeks Top Gear vanwege schorsing Jeremy Clarkson

Jeremy Clarkson is geschorst door de BBC, omdat hij een Top Gear-producer zou hebben geslagen. Nu gaat meteen de rest van het huidige seizoen niet door.

BBC News meldt dat de resterende drie afleveringen van Top Gear worden geschrapt. Dit besluit volgt op de beschuldigingen aan het adres van presentator Jeremy Clarkson: hij zou een van zijn collega's hebben geslagen omdat het eten niet op tijd klaar was.

Jeremy Clarkson

Clarkson mag niet werken totdat de zaak is onderzocht. In de media wordt meteen volop gespeculeerd over een definitief einde van Top Gear, want dit is niet het eerste incident. Clarkson werd al meerdere keren beschuldigd van racistische opmerkingen en de BBC lijkt schoon genoeg te hebben van alle commotie. Vorig jaar kreeg hij een laatste waarschuwing.

Petitie

De Top Gear-fans zijn het niet eens met de schorsing en willen Clarkson terug op de buis. Ze maakten #BringBackClarkson in no time trending topic en startten een petitie, die al meer dan 300.000 keer is getekend.

Koud biertje

Jeremy Clarkson zelf lijkt de ophef niet zo serieus te nemen. Aan de Britse krant The Sun laat hij weten: "Ik drink een koud biertje en wacht tot dit weer overwaait."

Lees ook: Na een Top Gear-incident in Argentinië wilde de BBC geen excuses aanbieden.

Reageren