Beau Schneider kampt met lichte dwangneurose

4 december 2015 13:57 | sterren | Door Televizier

Beau Schneider heeft een lichte vorm van dwangneurose. De 27-jarige acteur kan de deur niet uit zonder alles in huis eerst systematisch te controleren.

Beau deed deze onthulling in een interview met het AD. 

Controlefreak

De GTST-soapie, die tegenwoordig in de toneelversie van Baantjer schittert, noemt zichzelf een controlfreak: "Het is iets van controle willen houden over je eigen leven: een bestaan waarin er veel dingen zijn die je juist niet onder controle hebt. Ik moet en zal altijd checken of alle sloten dicht zijn, de knoppen van het gasfornuis op uit staan, de lichten gedoofd zijn en de kranen dicht. Ook al weet ik dat alles uit is, dan nog moet ik de binnenboel controleren."

Erfelijk trekje

Beau benadrukt dat zijn neurose hem verder niet belemmert: "Er valt prima mee te leven hoor, ik voel me op zo'n moment nooit gestressed. Ik doe het in alle rust, bij volle verstand en alleen in m'n eigen huis. Mijn vader (Eric Schneider) en oudere broer Olivier hebben het ook enigszins. Zij vinden het bijvoorbeeld prettig om de boel op orde te houden en dingen netjes recht te leggen voordat ze van huis gaan. Als ik, na een dag hard werken, thuiskom met een vol hoofd ga ik wel eens mijn woning opruimen. Orde scheppen in wat 'chaos': het ontspant en ik word er rustig van."

Onlangs deed Beau's GTST-collega Everon Jackson Hooi ook een opmerkelijke onhulling.

Meer over