Beau van Erven Dorens keert terug bij RTL

Beau van Erven Dorens heeft weer onderdak gevonden na zijn vertrek bij SBS 6. De presentator maakt na zes jaar afwezigheid een comeback bij RTL 4.

Beau van Erven Dorens tekent een driejarig contract bij RTL. Dat maakte de presentator donderdagavond zelf bekend in RTL Late Night, waar hij Humberto Tan live overviel met het nieuws. Van 1998 tot 2005 en van 2007 tot 2009 werkte Beau ook al voor RTL. In 2009 maakte hij de overstap naar SBS, waar hij vorige maand zijn vertrek aankondigde.

Real Men

"Ik ben heel blij dat ik weer aan de slag ga bij RTL, de zender waar ik ooit ben begonnen en veel historie mee heb," vertelt Beau over zijn comeback. "Ik verheug me er zeer op om mij volledig te storten op de leuke, uitdagende en mooie programma's die ik mag presenteren en maken." Een van die programma's is de nieuwe RTL 4-show Real Men, waarin vijf mannen hun gezondheid proberen te verbeteren en fitter te worden.

Beau van Erven Dorens

RTL-programmadirecteur Erland Galjaard is blij met Beau. "Ik heb altijd gezegd en gehoopt dat Beau terug zou keren naar RTL," zegt Erland. "Nu het moment daar is, zijn we heel erg blij. Hij is een zeer ervaren en getalenteerde presentator, die met zijn unieke toon, durf en jongensachtige nieuwsgierigheid veel kan toevoegen aan onze zenders. Ik merkte na een paar gesprekken alweer hoe ontzettend veel leuke ideeën en programma's er zijn waar Beau enorm veel aan kan toevoegen. Ik verheug me zeer op zijn komst."

SBS 6

Beau was op zoek naar een nieuwe werkgever, omdat SBS hem na zes jaar aan de kant zette. De presentator had bij de zender alleen nog Shownieuws in de planning staan. "Zes jaar lang heb ik mijn best gedaan en heb ik echt de ballen uit mijn broek gewerkt voor die zender, maar ik paste er vanaf het begin al niet zo ontzettend goed bij," vertelde Beau eerder aan Edwin Evers. "Ik heb ontzettend veel kansen gekregen." De presentator maakte programma's als Hole In The Wall, The Winner Takes It All en De Wereld Van Beau.

RTL Boulevard

Bij RTL presenteerde Beau eerder vier jaar lang RTL Boulevard, maar in 2005 stopte hij daarmee en stapte hij over naar John de Mols Talpa. Toen die zender ophield te bestaan, kwam hij voor de eerste keer terug bij RTL en maakte hij daar shows als Dancing With The Stars, Deal Or No Deal en Het Zesde Zintuig. Na zes jaar SBS keert Beau nu dus voor de tweede keer terug op zijn 'vertrouwde honk'. Hij sluit niet uit dat hij weer eens RTL Boulevard gaat presenteren.

Lees ook:
Beau van Erven Dorens vertrekt bij SBS 6.

Bekijk hieronder hoe Beau zijn comeback aankondigde in RTL Late Night:

Reageren