Bedenker The Simpsons schenkt erfenis van 100 miljoen aan goede doelen

Sam Simon, mede-bedenker van The Simpsons, lijdt aan een ernstige vorm van darmkanker. Om zeker te weten dat zijn geld goed wordt besteed, doneert hij zijn erfenis aan een aantal goede doelen.

Sam Simon (59) heeft heel wat geld verdiend dankzij de populaire animatieserie The Simpsons. Twee jaar geleden kreeg hij te horen dat hij zijn fortuin niet meer uit kan geven, hij is namelijk terminaal ziek. De artsen gaven hem nog drie tot zes maanden te leven, maar The Simpsons bedenker loopt nog altijd op deze aarde rond.

The Simpsons

De The Simpsons-bedenker wil dat zijn erfenis niet wordt verkwanseld. ‘’Toen ik uit het ziekenhuis kwam realiseerde ik me dat ik plannen moest gaan maken’’, vertelde Sam Simon aan TMZ.

100 miljoen

Na twee jaar plannen en organiseren heeft de mede-bedenker van The Simpsons besloten om zijn 100 miljoen dollar aan PETA, Save the Children en aan zijn eigen goede doel te schenken. The Sam Simon Foundation, zoals zijn organisatie heet, verzorgt dagelijks maaltijden voor de arme gezinnen in Los Angeles. Dankzij zijn hulp wordt het leven van veel families weer een stukje aangenamer.

Met het geld dat de nieuwe Netflix-serie The Crown gaat kosten kunnen ook erg veel mensen worden geholpen.

Reageren