Landelijke actiedag

Bekend Nederland draagt steentje bij aan Giro555

15 februari 2023 15:08 | sterren | Door Tessa Kok

© William Rutten

Vandaag staat volledig in het teken van de landelijke actiedag voor Giro555, om geld op te halen voor de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië. Meer dan 170 bekende Nederlanders schieten op deze dag te hulp.

Belpanel

In het actiecentrum voor Giro555 gaat bekend Nederland vandaag aan de slag met het aannemen van telefoontjes of het helpen op sociale media. Dat doen zij vanuit Beeld & Geluid in Hilversum. Onder meer Nicolette van Dam, Monica Geuze, Bridget Maasland, Irene Moors, Edson Da Graça, Famke Louise en partner Denzel Slager en Art Rooijakkers zijn vandaag actief in het actiecentrum. Burgemeesters Jan van Zanen en Ahmed Aboutaleb zijn ook aanwezig.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Giro555 (@giro555.nl)

Live-uitzending

Vanavond slaan NPO, RTL en Talpa de handen ineen voor een live-uitzending op NPO. Het gezamenlijke programma, Help Slachtoffers Aardbeving, is bedoeld om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de slachtoffers in Turkije en Syrië. In de uitzending, die gepresenteerd wordt door Chantal Janzen, zal de voorlopige eindstand bekendgemaakt worden. Eva Jinek en Jeroen Pauw voeren de gesprekken met gasten in de studio.

Tijdens de speciale tv-uitzending zal regelmatig contact worden gelegd met het actiecentrum voor Giro555, waar Wendy van Dijk, Hila Noorzai en Herman van der Zandt verslag doen van de actie. Tijdens het programma zijn er liveoptredens van Frank Boeijen en Karsu. Help Slachtoffers Aardbeving is vanaf 20.30 uur te zien op NPO 1. De eindstand is te zien op NPO, RTL en SBS. 

Veilingen en benefietconcerten

NPO Sterren NL en AVROTROS organiseren woensdag van 06.00 uur tot 18:00 uur een veiling, waarbij mensen de kans krijgen om te bieden op optredens en persoonlijke items van bekende Nederlanders. Van het Toppers-jasje van René Froger tot de platina plaat van Mart Hoogkamer: er komt van alles voorbij. De opbrengst gaat uiteraard naar Giro555. Er worden daarnaast nog diverse benefietconcerten georganiseerd, waar diverse artiesten hun opwachting maken.

Meer over