Bekend Nederland Zet de Aarde op 1

In de muzikale tv-show Zet de Aarde op 1 brengen René Froger, Frans Bauer, Tania Kross en vele anderen met een speciaal geschreven nummer een ode aan de wereld.

De show is in samenwerking met het Wereld Natuur Fonds (WNF) en wordt gepresenteerd door Frits Sissing. De BN’ers brengen deze ode onder begeleiding van het Metropole Orkest. Volgens het persbericht laten zij zich laten inspireren door ‘de schoonheid van onze natuur en vele bedreigingen waaraan onze aarde blootstaat’.

Bedreigde diersoorten

Frans, Tania, René en Frits krijgen hulp van hun muzikale collega’s. De teams zijn gekoppeld aan een bedreigde diersoort zoals de neushoorn, de roze rivierdolfijn, de ijsbeer en de berggorilla. Voor het componeren van het lied hebben zij zich laten inspireren door reizen naar het leefgebied van deze dieren, de mensen in het veld en door WNF-ambassadeurs als André Kuipers, Harm Edens en Loretta Schrijver. Het lied maakt duidelijk hoe hard natuurbescherming nodig is. Ook prinses Laurentien, Humberto Tan, Carice van Houten, onderstrepen de noodzaak van natuurbescherming in de uitzending.

Handen ineen slaan 

''Mensen hebben geen idee dat duizenden vierkante kilometers ijs gesmolten is de laatste dertig jaar. En als we ervoor willen zorgen dat onze kinderen niet alleen in een boek zien dat er ijsberen waren, moeten we nu wat doen. We moeten nu de handen ineen slaan, want anders is het eind snel in zicht'', legt Frans Bauer uit. 

Hulp van de kijker

De kijker wordt in de uitzending opgeroepen om structurele hulp te bieden en de aarde op 1 te zetten. 

Zet de Aarde op 1 is live te zien op woensdag 16 december bij AVROTROS op NPO1. 

Reageren