Kosteloos

Belgische rechter eist vakantiepark Peter Gillis op

17 juni 2023 09:11 | sterren | Door Jef Willemsen

© Talpa
Peter Gillis heeft niet alleen in eigen land problemen met zijn vakantieparken: een Belgische rechter eist dat de Massa is kassa-ster zijn park in Lommel kosteloos opgeeft.

Een bizarre situatie in België: Peter Gillis moet van de rechtbank binnen een jaar een van zijn vakantieparken gratis en voor niks overdragen aan de gemeente.

Lommel

In 2018 nam Peter Gillis vakantiepark Het Blauwe Meer over in het Belgische Lommel. Sindsdien rommelt het tussen Gillis en de gemeente. Zo zou het het park belabberd onderhouden worden en ook zijn er misstanden gemeld met arbeidsmigranten. 

Erfpacht

Het stadsbestuur heeft een manier gevonden om Gillis aan te pakken: hij blijkt in 2019 de erfpacht van het park niet te hebben vernieuwd. Dit is grond voor een gang naar de rechter om het vertrek van Gillis te eisen. De rechtbank heeft de gemeente Lommel in het gelijk gesteld: Peter Gillis moet binnen een jaar vertrokken zijn.

Boete

Maar Peter kan het park niet nog even snel doorverkopen. De rechter heeft bepaald dat hij alle onrechtmatig gebouwde constructies op het park moet afbreken en daarna Het Blauwe Meer kosteloos moet overdragen aan de gemeente Lommel. Als hij niet meewerkt wacht hem over 12 maanden een boete van 1000 euro per dag.

Arbeidsmigranten

In Nederland lopen momenteel meerdere rechtszaken tegen de ondernemer omdat hij ook hier tegen de regels arbeidsmigranten heeft ondergebracht op zijn parken. Er zijn inmiddels al meerdere tonnen aan dwangsommen geëist tegen Peter. In een reactie laat Gillis weten het vonnis te gaan bestuderen met zijn advocaat.

Meer over