Afwachten

Ben Saunders in ziekenhuis met abces op dikke darm

28 februari 2022 13:53 | sterren | Door Esther Hut

© ANP Kippa / Remko de Waal

Slecht nieuws voor Ben Saunders. Hij ligt namelijk voor de tweede keer in korte tijd in het ziekenhuis.

De winnaar van de eerste editie van The Voice of Holland heeft namelijk een abces van 5,1 centimeter op zijn dikke darm. Aan shownieuws vertelde Ben dat hij al een tijdje erge pijn had, maar gewoon ermee doorliep. Uiteindelijk was het zijn vriendin die het initiatief nam om hem naar het ziekenhuis te brengen.

Medicijnen werken niet

Daar kreeg de zanger het slechte nieuws te horen en heeft hij uiteindelijk vijf dagen in het ziekenhuis gelegen. Met medicatie mocht hij weer naar huis met het doel het abces te laten slinken. Maar de medicijnen werkten niet voldoende en nu ligt Ben inmiddels weer drie dagen in het ziekenhuis.

Opereren

Opereren wachten de artsen liever nog even mee, omdat het abces dicht bij bloedvaten zit. "Als het abces niet geslonken is, moet ik toch onder het mes,” vertelt Ben aan Shownieuws. “Aan deze operatie kunnen ingrijpende gevolgen zitten. Dan moet er een stuk weggesneden worden en dat zou kunnen betekenen dat ik een stoma krijg."

Ben laat weten dat hij inmiddels tien kilo is afgevallen, omdat hij zoveel pijn had en niet goed kon eten. “Ik moet nu wel een gezonder dieet gaan aanhouden, geen cola meer en geen witbrood.”

Meer over