Bennie Jolink schrapt optredens wegens zwakke gezondheid

24 juni 2016 16:10 | sterren | Door Televizier

© Screenshot Youtube

Bennie Jolink (69) treedt dit jaar niet meer op. De Achterhoekse volkszanger is fysiek niet in staat te touren met zijn band de Pensionado's. 

Bennie maakte vrijdag het besluit via zijn Facebookpagina bekend. Jolink kampt al jaren met astmatische klachten en longproblemen.

Zwaar

In de documentaire Ja, dat was Høken, 40 jaar Normaal was vorig jaar al te zien dat optreden Bennie zwaar viel. Doorgaans moet hij zich voor een show opladen en oppeppen met diverse middeltjes en medicijnen en na een concert heeft hij vaak twee dagen nodig voordat hij weer enigszins de oude is. Zijn broze gezondheid was ook de reden om eind vorig jaar een punt achter de band te zetten.

Pensionado's

Toch bleef het podium lonken. Met zijn band de Pensionado's trad Bennie tot voor kort geregeld op, vaak op een stoel. Maar ook daar komt, in elk geval dit kalenderjaar, op doktersadvies niets meer van. Bennie baalt, maar hoeft zich niet te vervelen. Hij gaat zich richten op schilderen en de laatste hand leggen aan de plaat van de Pensionado's. 

Meer over