Sceptisch

Bert van Leeuwen verrast door mannen met midlifecrisis

5 september 2019 09:05 | sterren | Door Televizier

© Henrik Hansson/EO
Voor Mannen in het wild gaat Bert van Leeuwen op pad met zes mannen die kampen met een midlifecrisis. Om tot bezinning te komen, zoeken ze tien dagen lang de natuur op. “Ik ben heel verrast door het uiteindelijke resultaat”, aldus Bert in gesprek met Televizier.

Wat kunnen we verwachten van Mannen in het wild?

“De mannen die meedoen, hebben zichzelf aangemeld na onze oproep. Ze wisten toen nog niet wat hen te wachten stond, maar durfden het avontuur wel aan te gaan. Op de eerste dag verblijven de mannen in een luxe villa in Italië, maar hiermee worden ze op het verkeerde been gezet. Daarna neem ik ze mee de bergen in, terug naar de basis. Ze moeten hun telefoon inleveren en fysiek worden ze behoorlijk beziggehouden. Er is een therapeut mee om hen te helpen, maar de mannen praten ook onderling met elkaar en met mij. Ik was van tevoren best kritisch, want zet het programma wel zoden aan de dijk? Zonder al te veel te verklappen: ik ben heel verrast door het uiteindelijke resultaat.”

Met welke kwesties zitten de mannen?

“De mannen hebben dezelfde kwesties die je vaak terugziet bij een midlifecrisis. Ze zijn allemaal op een punt in hun leven beland waarbij ze zich afvragen: wat wil ik eigenlijk? Ben ik tevreden met mijn huidige leven of ga ik het roer omgooien? Bovendien hebben ze moeite met ouder worden. Je bent natuurlijk niet meer de jonge god van twintig jaar geleden. Ook is er een man bij die een paar jaar geleden pas uit de kast gekomen is. Onder druk van zijn omgeving had hij het te lang weggestopt.”

Hoe liggen de verhoudingen binnen de groep?

“Er zijn types die elkaar niet zo liggen en die juist meer naar elkaar toetrekken. Sommige mannen zijn wat zachter van karakter en geven eerlijk toe dat ze een midlifecrisis hebben. Tegelijkertijd zitten er ook stoerdere mannen tussen. Bij hen duurt die erkenning wat langer. Het is dus een divers gezelschap.” 

Mannen in het wild zie je vanaf donderdag 5 september om 21.25 uur bij de EO op NPO 1

Meer over