Openhartig gesprek

Bertrie Wierenga ‘zet tv uit’ als haar vriend Dorian Bindels een zoenscène heeft

17 juni 2024 10:45 | sterren | Door Esther Hut

© RTL

Gisteravond waren Bertrie Wierenga en Dorian Bindels te zien in Rooijakkers Over de Vloer. Daar sprak het soap-koppel open over hun relatie en werk, maar ondanks het acteerwerk vindt Bertrie het lastig om haar vriend te zien zoenen met anderen.

Dat vertelde ze aan Art Rooijakkers.

Rooijakkers Over de Vloer

Jaren geleden ontmoetten Bertrie Wierenga en Dorian Bindels elkaar op de set van Goede Tijden, Slechte Tijden. Ze hadden zelfs scenes samen, omdat Shanti (Bertrie’s rol in GTST) vreemdging met Daan (Dorian). Maar ondanks de zoen, vloeg er verder geen vonk tussen de twee over laten ze weten aan Art.

"Het duurde wel eventjes voordat wij elkaar leuk vonden,” zegt Bertrie. "Hij is eigenlijk niet mijn type, het was gewoon niks." Dorian, die de soap in 2022 verliet, vond Bertrie wel gelijk een 'heel mooi meisje', maar voelde de romantische klik ook nog niet. "We klikten niet helemaal gelijk. Er was zelfs een beetje frictie." Hij had het gevoel dat Bertrie 'door hem heen keek'. "Dat ze net te veel zag wie ik was. En dat vond ik denk ik ook een beetje spannend."

Uiteindelijk weten we allemaal hoe dat is afgelopen en is het stel inmiddels al een paar jaar hoteldebotel op elkaar. Ze verwachten zelfs hun eerste kindje samen dit jaar.

Zoenscènes

Als Art en Bertrie in haar kleedkamer zitten ziet Art verschillende foto’s en briefjes van Dorian hangen. Hij is dan ook benieuwd hoe Bertrie het vindt om zoenscènes te hebben. "Het is je vak, dus je weet een beetje hoe dat in elkaar zit en dat het heel technisch is,” zegt Bertrie. "Je weet dat er een camera op je snufferd staat en dat er geen eens kans is voor romantiek binnen die scène, omdat je gewoon aan het werk bent en technisch aan het doen bent."

En als Dorian een zoenscène heeft? Vraagt Art. De actrice geeft toe dat ze het 'niet prettig' vindt om haar vriend te zien zoenen met een ander. "Ik ga er niet naar kijken. Dat gaat me dan net wat te ver. Dan zou ik wel de tv uitzetten, ja. Dat vind ik niet prettig en voel ik me niet lekker bij."

Bekijk het fragment hieronder.

Rooijakkers Over de Vloer is elke zondagavond om 22:00 uur te zien op RTL4 en terug te kijken bij Videoland.

Meer over