Emotioneel

Big Brother-Liese heeft MS: 'Mijn klok staat even stil'

2 maart 2022 13:54 | sterren | Door Judith Regeling

© Videoland still
Liese Luwel heeft slecht nieuws gehad over haar gezondheid. De Vlaamse realityster, die haar bekendheid dankt aan het vorige seizoen Big Brother, kreeg namelijk gisteren te horen dat ze aan MS leidt.

Liese ging in eerste instantie 'enkel' naar de huisarts voor wat troebel zicht. Maar al snel bleek er meer aan de hand. 

Liese Luwel

Op Instagram doet ze nu openlijk haar verhaal. "De oogarts zag dat mijn oog op zich goed was en heeft me daarom ook doorverwezen naar spoed voor neurologische onderzoeken. Ik heb dan gisteren een CT-scan van mijn hersenen gehad, ruggenmergprik om hersenvocht af te nemen, er is bloed afgenomen en een MRI-scan van mijn hoofd gemaakt", zo legt ze uit. 

Multiple Sclerose

Uiteindelijk bleek ze last te hebben van een 'neuritis optica'. "Dat is een ontstoken oogzenuw. In 50% van de gevallen is de oorzaak hiervan een auto-immuunziekte." En ook bij haar is dat het geval. "Ik heb een auto-immuunziekte. Ik heb MS. Multiple Sclerose. Ze zien allemaal vlekjes op mijn hersenen die wijzen op eerdere ontstekingen, maar waar ik dan geen verschijnselen van kreeg. Deze keer wel, via mijn oogzenuw dus."

Big Brother

Deze ziekte van het centrale zenuwstelsel valt op dit moment enkel nog met medicijnen te onderdrukken en is niet te genezen. Een harde klap voor de voormalig inwoonster van Big Brother. "Mijn klok staat even stil. Ik ben iemand die heel positief is, dat weten jullie, dus ik geloof ook dat dit goed behandeld kan worden en ik ga de beste dokters zoeken om me te begeleiden. We zullen zien."

Lees hieronder haar complete bericht.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Liese Luwel (@lieseluwel)

Meer over