Big Lebowski-acteur David Huddleston overleden

David Huddleston, voornamelijk bekend voor zijn rol als miljonair Jeffrey Lebowski in de film The Big Lebowski, is overleden. Dat meldt zijn vrouw Sarah Koeppe aan The Los Angeles Times. Huddleston is 85 jaar geworden. 

De acteur begon zijn loopbaan in de jaren zeventig op Broadway in New York, maar echte bekendheid vergaarde hij door The Big Lebowski. In deze film speelt hij een miljonair die in contact komt met Jeff 'The Dude' Bridges. Bridges heeft dezelfde naam als de miljonair en werd daarom in elkaar geslagen door een groep dieven, die dachten de rijke man getroffen te hebben.

Benjamin Franklin

Ondanks dat The Big Lebowski Huddleston groot maakte, was de rol in die film volgens vrouw Kruppe niet zijn favoriete. Dat is de rol van Benjamin Franklin, die Huddleston speelde in de musical 1776. Deze musical draait om de Amerikaanse onafhankelijkheidsverklaring.

Temperament

In The Big Lebowski voert Huddleston regelmatig verhitte discussies, regelmatig met Jeff 'The Dude'. Hieronder staat een bekend fragment van Huddleston waaruit blijkt dat het voor hem lastig is om zijn temperament in het gareel te houden.

Reageren