Levenslange ban

Bilal Wahib weer verbannen van Instagram

14 februari 2022 15:02 | sterren | Door Janine van Rooden

© ANP Kippa/Alexander Schippers
Dit weekend leek Bilal Wahib terug te zijn op Instagram. Nu blijkt dit van korte duur te zijn geweest; het account van de acteur en rapper is, voor de tweede keer, offline gehaald.

Ongeveer een jaar geleden kreeg Bilal Wahib een levenslange ban van Instagram nadat hij in opspraak kwam. Tijdens een livestream op het platform zette hij destijds een minderjarige jongen aan om, voor een geldbedrag, zijn geslachtsdeel te laten zien. Dit zorgde voor veel ophef. Instagram besloot naar aanleiding van deze actie dat Bilal nooit meer welkom was op het platform.

Terugkeer

Afgelopen weekend verscheen Bilal tot ieders verbazing ineens weer op Instagram. Binnen korte tijd had hij tienduizenden volgers. In de beschrijving van het profiel stond aangegeven dat het account werd beheerd door zijn management. Dit mocht alleen niet baten, want inmiddels is het profiel alweer offline gehaald door Meta (het moederbedrijf van Instagram). Een woordvoerster van Meta bevestigt tegenover het ANP dat de ban nog steeds geldt voor Bilal. Hoe Bilal toch voor korte tijd terug heeft kunnen keren op het sociale medium is niet bekend.

Meer over