Bill Cosby "blind en te vergeetachtig" om terecht te staan

29 oktober 2016 08:41 | sterren | Door Televizier

Volgens zijn advocaten kan Bill Cosby niet terechtstaan. De 79-jarige grappenmaker zou wettelijk blind zijn en zo vergeetachtig dat het proces rond zijn vermeende seksuele misbruik nooit eerlijk kan verlopen.

Cosby's advocaten stellen dit in een uitgebreide argumentatie die inmiddels is ingediend bij de rechtbank waar de misbruikzaak dient. Het Amerikaanse roddelblad People wist de hand te leggen op het dertien pagina's dikke document.

Niet herkennen

De advocaten stellen dat Bills' zicht zo belabberd is dat hij geen gezichten meer kan herkennen. Daarnaast zou zijn geheugen de laatste tien jaar enorm achteruit zijn gegaan: "Hoe kan een 79-jarige man zichzelf verdedigen tegen de beschuldiging dat hij iemand seksueel zou hebben misbruikt die hij ooit één keer een halve eeuw geleden heeft ontmoet? Het antwoord is simpel: dat kan hij niet en de staat weet dat. Zonder zijn zicht kan meneer Cosby niet eens vaststellen of hij de mensen die hem beschuldigen überhaupt heeft ontmoet."

50 vrouwen

Mocht de rechter deze claims gegrond verklaren, dan kan dat Cosby mogelijk vrijpleiten voor verder vervolging. Er zijn ondertussen meer dan 50 vrouwen die beweren door Bill te zijn verkracht of aangerand.

 

Meer over