Bill Murray viert kerst op Netflix

17 oktober 2015 15:42 | sterren | Door Televizier

© Screenshot Netflix

Oktober is pas op de helft, maar Netflix heeft de feestdagen al in de bol. De videodienst komt met een exclusieve kerstspecial waarin niemand minder dan Bill Murray de hoofdrol speelt.

In de toepasselijk getitelde A Very Murray Christmas special bereidt de legendarische komiek zich voor op een kerstviering die live vanuit het beroemde Carlyle hotel in New York wereldwijd wordt uitgezonden. Maar dan gaat het vreselijk mis.

Sterren in de sneeuw

New York wordt getroffen door een fikse sneeuwstorm, waardoor alle plannen op losse schroeven komen te staan. Murray maakt van de nood een deugd en besluit dan maar een muzikaal feestje te bouwen met vrienden, hotelmedewerkers en toevallige voorbijgangers. Niet geheel toevallig blijken dat best wel beroemde personen te zijn. Grote namen als George Clooney, Miley Cyrus, Chris Rock, Paul Shaffer en Amy Poehler zijn van de partij.

Scrooged

De allereerste Netflix kerstspecial is geregisseerd door Sofia Coppola, met wie Bill Murray in 2003 de ietwat serieuzere prent Lost In Translation maakte. Dit wordt niet Bills eerste kerstfilm, in 1988 speelde hij de hoofdrol in de film Scrooged, een komedie gebaseerd op de Charles Dickens klassieker A Christmas Carrol. 

A Very Murray Christmas is vanaf 4 december te zien op Netflix.

Meer over