BN'ers wagen zich aan de 22 Pushup challenge

Na de Ice Bucket Challenge tegen spierziekte ALS gaat nu de 22 Push Up Challenge viral op social media. Ook BN'ers wagen zich aan de 22 push ups per dag.

De opdrukuitdaging is overgewaaid uit de Verenigde Staten waar het al sinds augustus een ware hype is. Hollywoodsterren als Chris Evans en Chris Pratt doen mee om meer aandacht te vragen voor de gevolgen van post traumatische stress bij soldaten. Uit onderzoek blijkt dat dagelijks 22 militairen zelfmoord plegen als gevolg van PTSD. 

Nomineren

Deelnemers aan de push up challenge hoeven geen geld te doneren, maar moeten wel dagelijks drie vrienden nomineren. Op die manier doen al snel duizenden over de hele wereld een dappere poging om zich een kleine maand elke dag in het zweet te werken. 

Mattie Valk

Een van de Nederlandse sterren die zich aan de challenge waagt is dj Mattie Valk. Vandaag had hij z'n 22e en laatste opdruksessie. Omdat de laatste loodjes 't zwaarst wegen, kreeg hij hulp uit onverwachte hoek. 

Ondertussen is acteur en auteur Curt Fortin halverwege de challenge. En ook oud-Idols en Voice finalist Nigel Brown is van de partij.

Reageren