Massale steun

BN'ers zetten zich in voor Oekraïne

7 maart 2022 16:10 | sterren | Door Janine van Rooden

© Marco Scheurink

Vandaag komen de landelijke en regionale media in actie voor de Giro555-campagne Samen in Actie voor Oekraïne. Door middel van een gezamenlijk radio en televisieprogramma wordt er zoveel mogelijk geld ingezameld voor de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne. Hiervoor is een actiecentrum ingericht in Beeld en Geluid in Hilversum. Bekend Nederland zet zich massaal in voor deze actie. 

Belpanel

Er is een speciaal actienummer opgezet om de vele belletjes voor een donatie aan te kunnen nemen. Grote kans dat als je een telefonische donatie doet je een bekende stem aan de lijn krijgt. Veel BN'ers zijn namelijk te vinden in het belpanel. YouTube-ster Thomas van der Vlugt is daar bijvoorbeeld neergestreken: "Ik zit er klaar voor!"

Ook oud-schaatser Mark Tuitert draagt hier zijn steentje bij en moedigt mensen aan om te bellen en een donatie te doen: "Ik hoop je aan de lijn te krijgen!"

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Mark Tuitert (@marktuitert)

Presentatrice Shelly Sterk en oud-voetbalster Anouk Hoogendijk zitten ook bij de telefoon. "Mooi om de saamhorigheid te zien en alle verhalen van de lieve mensen aan de telefoon te mogen horen. Het voelt alsof we zo weinig kunnen doen, maar alle beetjes helpen!", schrijft Anouk bij een foto van hen samen.

Muziek

Zanger Jaap Reesema kwam langs in de show van Mattie Valk en Wietze de Jager op Radio555. Hij vertelde daar dat het hem ontroert als zijn 5-jarige zoontje met vragen en oplossingen komt over de oorlog in Oekraïne: "Ik word zo emotioneel van zijn visie." Jaap schreef daarom het nummer Mijn Kleine Presidentje. Dit nummer kwam hij live zingen in het actiecentrum en wordt later ook beschikbaar op alle streamingdiensten. 

Social media

Er is vandaag een grote zee aan gele vlakken te zien op social media. Door een gele afbeelding met de tekst 'Ik geef' te plaatsen roepen BN'ers hun volgers op om te doneren aan Giro555. Onder anderen Paul de Leeuw, Kim-Lian van der Meij, Gordon Heuckeroth en Kees Tol plaatsten deze foto.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Kees Tol (@keestolofficial)

Vandaag wordt er nog de hele dag actie gevoerd voor de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne. Vanavond om 20:30 uur is er een speciaal tv-programma te zien op NPO 1, RTL 4 en SBS6 waarmee de actiedag wordt afgesloten. 

Meer over