Boer Christiaan over De Speld in de Hooiberg

IJsboer Christiaan uit Texel is vrijgezel en zet in ‘De Speld in de Hooiberg’ de eerste stappen op zoek naar de ware.

Waarom doe je mee met dit programma?
,,Ik ben opgegeven door een vertegenwoordiger. Hij stond op een boerenbeurs waar
mensen van Talpa rondliepen om iemand te vinden voor De Speld in de Hooiberg. Hij vertelde dat ze meteen konden stoppen met zoeken, want hij wist wel iemand. En dat was ik dus. Ik zou mezelf nooit opgeven. Ik ben niet wanhopig op zoek naar een vrouw. Als het komt, dan komt het. Maar na overleg met mijn ouders en kinderen heb ik besloten om mee te doen. Ook voor mijn uiteindelijke beslissing heb ik de mening van mijn ouders en kinderen meegenomen. Het is belangrijk dat het ook tussen hen en mijn toekomstige vrouw klikt.”

Hoe reageerde je omgeving toen bekend werd dat je via een tv-programma op zoek zou gaan
naar een vrouw?
,,Erg positief allemaal. Ik ben niet iemand die snel op de voorgrond treedt. Daarom waardeerden veel mensen het dat ik wel aan dit programma ging meedoen. Ik heb geen enkele negatieve reactie
gekregen op mijn deelname.”

En hoe was het om zo in het middelpunt van de belangstelling te staan?
,,Als de uitzendingen beginnen, sta ik pas echt in de belang­stelling. Maar het was in het begin wel even onwennig natuurlijk, met al die camera’s om me heen. Maar het werd al snel normaal. Ze waren er van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat. Toen de opnames eind november afgelopen waren, was het ineens wel erg leeg.”

Hebben er ook vrouwen van Texel gereageerd?
,,Nee. Maar daar heb ik ook specifiek om gevraagd. Ik wilde niet dat er vrouwen van Texel bij zouden zitten. Als ik haar dan weg zou moeten sturen, kom ik haar hoogstwaarschijnlijk toch wel weer een keer tegen. Dat lijkt me erg ongemakkelijk. Het was voor mij wel een vereiste voor de vrouw die ik zou kiezen, dat ze hier op Texel komt wonen. In een langeafstandsrelatie zie ik niets.”

Moet de vrouw die je kiest ook mee gaan werken op je boerderij?
,,Nee, dat is absoluut niet mijn bedoeling. Ik heb liever dat ze een eigen baan heeft. Dan hebben we elkaar nog wat te vertellen ’s avonds.”

En heb je de ware gevonden?
,,Daar mag ik natuurlijk nog niets over zeggen. Maar het komt wel goed, hoor! Ik ben in elk geval erg blij dat ik heb meegedaan.”

Reageren