Boer Tom heeft nieuwe vlam: smoorverliefd op Marieke

29 Mei 2015 13:55 | sterren | Door Televizier

© KRO

In Boer Zoekt Vrouw lukte het boer Tom niet om de liefde te vinden, maar nu heeft de tulpenhunk een nieuwe vriendin. Hij is dolgelukkig met Marieke.

Boer Tom bleek tijdens de reünie van Boer Zoekt Vrouw niets meer te voelen voor de Friese Rimke, maar nu we een paar maanden verder zijn, heeft hij een nieuwe liefde aan de haak geslagen: Marieke. Niet een van de 1808 brievenschrijfsters, maar een blondine die hij tegenkwam op een feestje. "Het kwam heel onverwachts en we zijn er echt door overvallen, maar we zijn zo blij met elkaar!"

Een dikke 10

"Ik ben superblij," vertelt Tom op de website van Boer Zoekt Vrouw. "In je hoofd ben je naar iets op zoek, en nu heb ik haar dan eindelijk gevonden. Sommige meiden hebben een paar eigenschappen waar ik naar op zoek was, maar Marieke heeft gewoon alles. Ze is lief, attent, slim, grappig. Ze heeft een heel sterke uitstraling, en ze heeft prachtige ogen. En ze is vooral heel leuk! Op een schaal van 0 tot 10, een dikke 10!"

Koningsdag

Tom ontmoette Marieke op een feestje, waar zijn vriend Joost met haar stond te kletsen. "Ik raakte ook met haar aan de praat en ik was eigenlijk meteen onder de indruk. Een paar weken later kwam ik haar weer tegen op Koningsdag in Alkmaar. Zo zie ik haar 32 jaar niet, en ineens twee keer in zes weken. Nu sprong de vonk echt over. We hebben nummers uitgewisseld, daarna zijn we gaan daten en inmiddels zijn we zover dat iedereen het mag weten."

Boer Zoekt Vrouw

"We hebben de grootste lol met elkaar, maar ik kan ook heel goed met Marieke praten," vervolgt Tom. "Dat heb ik echt aan Boer zoekt Vrouw te danken. Ik ben door Boer zoekt Vrouw een stuk opener geworden en ik praat makkelijker over mijn gevoelens. Door Boer zoekt Vrouw, en de relatie met Rimke, zijn er bij mij weer wat deurtjes geopend, en daardoor kan ik nu vol voor Marieke gaan. Daar ben ik het programma erg dankbaar voor."

Jammer voor Tom

Marieke heeft Boer Zoekt Vrouw helemaal gevolgd. "Ik vond het vooral leuk om te zien hoe Tom omging met een situatie die naar mijn idee best ongemakkelijk moet zijn geweest," vertelt ze. "Hij deed het op een lekker nuchtere manier. Niet dat de vonk al via de tv over sloeg hoor, ik vond het eigenlijk juist jammer voor hem en Rimke, toen ik zag dat het uiteindelijk niets was geworden." De blondine vindt dat Tom het tv-avontuur goed heeft aangepakt: "Ik ben trots op de manier waarop hij aan het programma heeft mee gedaan, maar ook op de manier waarop hij nu nog met de aandacht omgaat."

Ideale man

Marieke moet er wel aan wennen dat ze zelf nu ook in het middelpunt van de belangstelling staat. "Gelukkig kan ik er met Tom goed over praten," zegt ze, "en ik denk dat ik het maar gewoon over me heen moet laten komen. Ik heb het er in ieder geval voor over! Ik ben er klaar voor!" Ze is als een blok gevallen voor de charmes van de tulpenhunk uit Nieuwe Niedorp: "Hij staat op een positieve manier in het leven en hij denkt op een leuke manier over dingen na. Ik vind hem knap, maar ook open, eerlijk, lief, grappig en hij is heel knuffelig. Voor mij is het echt de ideale man."


Lees ook:
Boer Tom wordt tuinman in Eigen Huis & Tuin

Meer over