Op de brandstapel

Boer Zoek Vrouw-brieven van boer Tom in rook op

22 september 2023 14:59 | sterren | Door Marjolein Vos

© Nick van Ormondt
1808 brieven en 1 boer. Het overkwam deelnemer van Boer Zoekt Vrouw Tom in 2014. 1808 brieven lagen voor hem klaar, daar zijn de 430 brieven van boerin Bernice dit seizoen een schijntje bij. Veronica Superguide zocht uit hoe het nu met de boer gaat.

Uit de 1808 brieven koos hij Rimke, maar dit hield geen stand. Later leerde hij Marieke kennen op een lokaal feest en dat is nog steeds dik aan. 

Chaos op de redactie

In gesprek vertelt Tom dat de enorme hoeveelheid reacties niet verwacht was. "Met 1808 brieven was het echt een chaos op de redactie van de KRO-NCRV. De redacteuren hadden er een flinke klus aan om uit te zoeken welke schrijfsels überhaupt geschikt waren. De KRO-NCRV kon alle brieven niet zomaar in een doos in het hoekje van het kantoor zetten, want het waren zulke grote aantallen. Ze moesten de stapel in een bus naar me toe brengen, die hadden ze moeten huren."

Tinder

En dan moet er uit al die brieven geschift worden naar het juiste aantal vrouwen. Hij had daarbij hulp van een heel team. Zelf omschrijft hij het als een soort Tinder. "Ik heb daarna gekeken naar wie ik in de kroeg of op straat ook aantrekkelijk zou vinden, want uiteindelijk komt het wel aan op het uiterlijk." 120 brieven bleven over en deze werden allemaal gelezen. 

Fik erin

Uiteindelijk heeft boer Tom besloten na het avontuur om alle brieven te verbranden. Volgens hem is dat maar beter. "Als ze ooit bij het oud papier liggen, kunnen de brieven onbedoeld bij andere mensen terechtkomen." En de brieven heeft hij nu sowieso niet meer nodig. Drie dagen na de laatste uitzending in 2014 ontmoette hij Marieke en inmiddels hebben ze twee kinderen samen. 

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Tom Groot (@boer_tom)

 

Boer Zoekt Vrouw is elke zondagavond te zien om 20.30 uur op NPO 1.

Meer over