Na 9 jaar...

Boer Zoekt Vrouw-echtpaar Gijsbert en Femke gaat scheiden

11 juni 2019 15:57 | sterren | Door Jef Willemsen

© KRO-NCRV
De liefde tussen boer Gijsbert en Femke is over. Het Boer zoekt vrouw echtpaar is na negen jaar huwelijk definitief uit elkaar.

Femke bevestigt de breuk in een openhartige Facebook post.

Beste voor de kinderen

Het stel is begin dit jaar in stilte uit elkaar gegaan, maar Femke zag zich gedwongen in de openbaarheid te treden nadat iemand in haar omgeving dreigde naar de roddelpers te stappen. Op Facebook schrijft ze dat de breuk een weloverwogen besluit is van beide kanten: "Uit elkaar gaan doe je niet zo maar, zeker niet wanneer er kinderen in het spel zijn. Maar voor ons bleek toch dat we de wederzijdse verwachting, ondanks de beste intenties aan beide zijden, absoluut niet waar konden maken.".

Geen drama

Miljoenen Nederlanders zagen in Boer zoekt vrouw seizoen 2010-2011 hoe de Friese Femke viel voor de stralende lach van de chaotische melkveehouder Gijsbert. De vonk sprong over en al snel trok ze bij hem in met haar zoontje Romke. Samen kreeg het stel in de loop der jaren nog eens drie kinderen: Marije, Siem en Hanne. Sinds de breuk is Femke weer teruggekeerd naar Friesland. Toch is er volgens Femke van drama geen sprake: "We zijn nog gewoon met elkaar in gesprek zonder woorden en willen vooral het beste (voor zo ver mogelijk in deze situatie) voor de kinderen."

Meer over