Boerin Bertie blikt terug op Boer Zoekt Vrouw in De Wandeling

30 maart 2015 13:39 | sterren | Door Televizier

© hans-Peter van Velthoven

Boerin Bertie is maandagavond te gast in De Wandeling. Ze wandelt met presentator Sander de Kramer over haar landerijen en over het Zeeuwse strand.

In De Wandeling voeren presentatoren Arie Boomsma en Sander de Kramer al wandelend gesprekken met bijzondere Nederlanders. Deze week is boerin Bertie aan de beurt en ook haar geliefde Esther loopt een stukje mee.

Boerin Bertie

Voor het eerst laat Bertie zich uitgebreid interviewen over haar Boer Zoekt Vrouw-avontuur. De Zeeuwse boerin heeft het nodige te verduren gehad tijdens de uitzendperiode: vanwege de ongemakkelijke stiltes in de logeerweek werd ze hét onderwerp van gesprek. In De Wandeling vertelt Bertie hoe ze die media-aandacht heeft beleefd.

Twitter

"In het begin las ik alles," zegt de boerin, "maar daar ben ik mee gestopt. Er is een moment dat je genoeg hebt van je eigen hoofd." Bertie maakt zich niet zo druk meer over de meningen van kijkers: "Als ik dan zie dat mensen zich aan alles ergeren en alles op Twitter gooien, dan denk ik bij mezelf: als je het nou zo vervelend vindt, kijk dan niet, zap, kijk naar iets anders. En hou op met zeuren!"

Geen knecht 

Hoe moeizaam de logeerweek ook was, Bertie vond uiteindelijk wél de liefde. Ze is erg gelukkig met Esther, die vertelt: "We voelen ons op ons gemak bij elkaar. We gaan nu eerst bekijken hoe het echte leven bevalt, nu we niet meer ondergedoken hoeven te zitten." Misschien gaat Esther binnenkort wel richting Zeeland en gaan de vrouwen samenwonen. Maar ook dan blijft Bertie de boerderij runnen: "Ik zocht geen knecht!"

De Wandeling is maandagavond om 19.20 uur te zien op NPO 2.

Lees ook:
Boerin Bertie en Esther zoenden al in de logeerweek.

Meer over