Boerin Bertie: "Die tattoo op m'n buik? Dat zijn mijn eerste paarden"

18 december 2016 14:20 | sterren | Door Televizier

© Screenshot RTL

Veel Expeditie Robinson-kijkers vragen het zich al weken af: wat voor tatoeage heeft Bertie boven haar navel? De boerin schept nu voor eens en voor altijd duidelijkheid.

In een interview met de Zeeuwse krant PZC ontrafelt Bertie het mysterie over haar buik. De tatoeage blijkt een heel persoonlijk plaatje te zijn. "Het zijn mijn eerste twee paarden, Elma en Kayleigh", vertelt de boerin. "De een is bruin, de ander zwart. Die tattoo heb ik zo'n twintig jaar geleden al gezet."

Afvallerseiland

Berties buik is trouwens een aardig stukje dunner geworden tijdens Expeditie Robinson. Ze zat 28 dagen op Afvallerseiland, waar niet veel voedsel te vinden was. "Afvallerseiland had voor mij een dubbele betekenis, want ik ben er flink afgevallen", lacht de Zeeuwse agrariër.

Repen chocolade

"Ik weeg altijd tussen de 65 en 68 kilo", legt Bertie uit. "Speciaal voor Expeditie Robinson heb ik een tijd elke avond een reep chocolade extra gegeten. Ik was 71 kilo toen ik vertrok. Op de terugweg, op het vliegveld, stapte ik op de weegband van de bagage: acht kilo minder."

Cassave

De chocolade miste Bertie absoluut niet tijdens haar survival. "Iedereen zat te denken aan wat hij zo graag wou eten als hij thuis kwam, maar ik had er eigenlijk niet zo veel moeite mee." Ze heeft vooral cassave en bananen gegeten op het eiland. "Op een gegeven moment waren we er best handig in geworden om die cassave klaar te maken. Het smaakte net als gebakken aardappels."

Lees ook:
Zeeuwse nuchterheid hielp boerin Bertie in Expeditie Robinson 

Meer over