Boerin Bertie gaat adviesboek schrijven

25 december 2016 11:03 | sterren | Door Televizier

© Olivier Thijssen

Expeditie Robinson winnares Bertie Steur stort zich in een nieuw avontuur. De nuchtere Zeeuwse boerin werkt mee aan een adviesboek getiteld Wat zou Bertie doen?.

Eigenlijk was Bertie na alle ophef rond haar legendarisch winst bij Expeditie Robinson naar eigen zeggen wel even klaar met televisie. Ze zag zichzelf geen programma's presenteren of opduiken in allerlei shows. Maar toen ze door uitgeverij Kosmos werd benaderd voor een eigen boek, ging ze toch overstag.

Nuchter advies

De uitgever was onder de indruk van Bertie's nuchtere en standvastige blik op de grote en kleine dingen des levens. Tijdens hun wekenlange verblijf op afvallerseiland merkte medekandidaat JayJay Boske ook al op dat Bertie haar kennis zou moeten bundelen. Boske stelde destijds de titel Bertie's bijbel voor, maar de keus viel uiteindelijk op Wat zou Bertie doen?.

Aanpakken

Even was het plan er een scheurkalender van te maken, maar de immer rationele boerin vertelt in het AD dat ze 365 wijsheden wel erg gortig vond worden. In het aankomende boek geeft ze raad over prangende levensvragen, maar ze blijft een boerin die van aanpakken houdt. Zo heeft ze al een goede tip voor mensen die vol goede voornemens zitten, maar geen zin hebben te sporten: "Wat ik zou zeggen: als je het écht nodig vindt: geef jezelf een schop onder je hol en gá gewoon. Want van uitstel komt meestal afstel als het om sporten gaat."

Kortom, gas op de lolly.

Meer over