Boerin Bertie werd rustiger van deelname Expeditie Robinson

Boerin Bertie is een van de meest opvallende kandidaten van Expeditie Robinson. Ze heeft haar tijd op het eiland in elk geval als ontspannen ervaren.

De meeste deelnemers hebben naast de strijd tegen elkaar en de honger moeite met de eenzaamheid op het onbewoonde eiland. Bertie had daar echter totaal geen moeite mee, zo vertelde ze aan het AD: "Het is me best bevallen.Ik ben best een teammens, maar vond het niet verkeerd om in mijn uppie naar eten te gaan zoeken.Ik ben gewend aan alleen zijn, misschien is dat ergens een voordeel." 

Voorbereiding

Om goed beslagen ten ijs te komen op het tropische eiland, ging Bertie fanatiek sporten. Ook bestudeerde ze online plaatjes van eetbare planten die ze uiteindelijk ter plekke totaal niet herkende. Daarnaast keek ze de afgelopen twee seizoenen terug: "Het was op al die regen na precies wat ik ervan verwachtte. Ik kwam weinig verrassingen tegen."

Geen zin in TV

Toch leek haar deelname onzeker, omdat Bertie na Boer zoekt vrouw even de buik vol had van media, televisie en de roem die het met zich meebracht. Bertie noemt alle aandacht rond haar persoon ook als een van de redenen waarom het destijds tijdelijk spaak tussen haar en Esther: "Op een gegeven moment was elke scheet die ik liet interessant. Naar Expeditie Robinson kijken veel minder mensen, toch? Misschien ben ik wel ontzettend naïef nu.”

Ontspannen

Mede op aandringen van partner Esther die op de boerderij paste, ging Bertie uiteindelijk toch overstag. Ze kijkt terug op een unieke ervaring. Toch heeft het de zwijgzame, nuchtere, Zeeuwse boerin niet wezenlijk veranderd: "Al ben ik wel rustiger. Van dat eiland werd ik heel ontspannen."

De eerste aflevering is te zien op donderdag 8 september om 20.30 uur op RTL5

Reageren