Boy George in de problemen bij The Voice UK

Boy George werd vorige week gepresenteerd als de nieuwe coach bij The Voice UK. De Culture Club zanger verklaarde al jaren dol te zijn op de talentenjacht, maar een oude tweet bewijst het tegendeel.

In 2013 liet Boy George zich namelijk nog behoorlijk laagdunkend uit over het programma. Op Twitter sprak hij zijn verbazing uit over de opzet en kwaliteit van dergelijke televisietalentenjachten.

"Bedankt voor het kijken!"

Het gewraakte berichtje werd 2 jaar geleden ruim 200 keer geretweet. Op Twitter waren de makers van The Voice UK sportief genoeg te reageren door de zanger te bedanken dat hij naar het BBC-programma kijkt. George's respons: "Tja, ik betaal er immers voor, toch?", was een weinig verhulde sneer naar het feit dat de talentenjacht met Brits kijk- en luistergeld betaald wordt. Nu Boy George zelf voor de show aan de slag gaat en claimt 't het einde te vinden, dook de gehekelde tweet ineens weer op.

Tom Jones controverse

Sowieso is de komst van Boy George naar The Voice UK al omstreden. Hij neemt de draaistoel over van Tom Jones (75), die behoorlijk woedend werd toen hij uit de media moest vernemen dat hij vervangen was. Ook fans van Tom waren niet te spreken over het besluit van de makers die met Boy George een nieuw en jonger publiek willen aanspreken.

Reageren