Brandpunt onthult: Badr Hari bedreigde BN'ers en grote fouten in zaak

26 september 2013 10:45 | sterren | Door Televizier

Vanavond duikt Brandpunt Reporter in de hele Badr Hari-zaak. Het programma stelt dat er cruciale fouten zijn gemaakt in het onderzoek naar de mishandeling van Koen Everink.

Een jaar geleden vond er een drama plaats in Skybox 233 tijdens het dancefeest Sensation White in de Amsterdam ArenA. Kickboxer Badr Hari sloeg daar zakenman Koen Everink in elkaar. In het onderzoek dat daarop volgde zijn cruciale fouten gemaakt, stelt Brandpunt Reporter.

Sporenonderzoek

Verschillende forensisch deskundigen stellen dat de politie toestemming gaf voor het schoonmaken van de skybox waar het incident zich had voorgedaan nog voor het sporenonderzoek had plaatsgevonden.

Verder zou een bebloede theedoek, die Badr in zijn handen had in de Amsterdam Arena, niet volgens de juiste procedures in beslag zijn genomen door de politie. "Daardoor bestaat er een grote kans dat de rechter dit bewijsstuk afwijst", stelt forensisch wetenschapper Richard Eikelenboom.

Koen Everink

Na het incident werden Hari en medeverdachte Ferhat Y. door justitie beschuldigd van poging tot doodslag. De zaak loopt momenteel nog steeds.

In Brandpunt Reporter laat de advocaat van het slachtoffer Koen Everink weten dat hij ervan overtuigd is mishandeld te zijn door Badr en Ferhat. De advocaat vertelt: "Daar is hij van meet af aan helder over geweest." Everink vindt het onbegrijpelijk dat Hari ongehinderd de Arena heeft kunnen verlaten, terwijl hij direct tegen de beveiliging heeft gezegd dat het Hari was die hem te grazen had genomen.

Bedreigde BN'ers

Eerder kwam al naar buiten dat Badr Hari vanuit zijn cel verschillende BN'ers bedreigde. Leco van Zadelhoff, Albert Verlinde en John van den Heuvel moesten het allemaal ontgelden. Zo zou Hari over Leco hebben gezegd dat hij gaat eindigen op de intensive care.

"Ik heb gewoon mijn werk gedaan, waardoor het beeld over hem ging kantelen en dan begrijp ik dat je boos wordt. Maar als je directe bedreigingen uit, dan sla je door", reageert Van den Heuvel in RTL Boulevard.

Vanavond wordt om 21.10 uur Brandpunt Reporter: Skybox 233 uitgezonden. Bekijk hieronder een preview van de uitzending:

Meer over