De Kist

Bridget Maasland emotioneel over donkere gedachtes: 'Schrik er zelf ook van'

27 februari 2023 15:49 | sterren | Door Janine van Rooden

© EO

Bridget Maasland heeft in het verleden flink geworsteld met donkere gedachtes. Dat ging zelfs zo ver dat ze niet meer wilde leven. 

Dat vertelde de presentatrice afgelopen zondag in De Kist op NPO 2.

De Kist

In De Kist praat Kefah Allush met BN'ers over het leven en de dood. Dat leidt vaak tot openhartige en emotionele gesprekken. Zo ook met Bridget Maasland, die vertelde dat het leven haar soms zwaar valt. Ze heeft in het verleden zelfs met de gedachtes geworsteld om 'niet meer te willen leven'. De RTL Boulevard-presentatrice probeerde dit toen van zich af te zetten door afleiding te zoeken. "Snel dingen verzinnen die ik moest doen."

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door EO (@omroepeo)

Bridget Maasland

De geboorte van haar zoon bracht daar verandering in. "Op een gegeven moment werd dat makkelijker, want toen kreeg ik een kind. En als je iets hebt om voor te leven, dan is dat niet zo moeilijk. Blijkbaar vind ik mezelf niet genoeg om voor te leven, dus ik was heel blij dat ik zo'n klein hummeltje in mijn leven had (...) Ik schrik er zelf ook van." Bridget benadrukt dat ze het 'ook gewoon leuk' heeft. "Het is soms gewoon druk in mijn hoofd."

Praten over gedachten aan zelfdoding kan anoniem: chat via www.113.nl, bel 113 of bel gratis 0800-0113. 

Meer over