Brigitte Kaandorp last tussenjaar in

Brigitte Kaandorp (54) is voorlopig niet meer op de planken te zien. De cabaretière heeft zichzelf een sabbatical gegund die minstenss een jaar gaat duren.

Op haar eigen website vertelt Kaandorp over de redenen voor de rustpauze. 

Kinderen

Brigitte's kinderen zijn het huis uit, maar namen na hun middelbare school allebei een tussenjaar: "Ze waren aan het werk, zich in diverse buitenlanden aan het vermaken, of zich aan het bekwamen in allerlei vaardigheden of talen. Toen ze terug kwamen waren ze heel bruin, spraken ze vloeiend Spaans en/of Duits en Engels, waren ze heel bijdehand en in één jaar drie jaar ouder en wijzer geworden."

Vrijheid

Die vrijheid zag Kaandorp naar eigen zeggen ook wel zitten na 33 jaar op de planken en 23 jaar moederschap: "Dat leek me opeens een topplan. Ik heb er van de weeromstuit óók een genomen. En inderdaad: het is heerlijk! Ik ga eens naar de film, ik lees eens een boek, ik doe eens wat achterstallig huishoudelijk onderhoud, ik reis eens naar een buitenland en ik schrijf en passant weer eens een liedje. Ook niet onbelangrijk."

Even niets

Hoe lang haar sabattical duurt, kan Kaandorp ook nog niet zeggen: "Dit seizoen is er in ieder geval niets, volgend seizoen misschien." RTL 4 zendt zaterdag 22 oktober haar laatste show Grande de luxe extra plus uit om 20.00 uur.

Reageren