Britse acteur Alan Rickman overleden

14 januari 2016 15:06 | sterren | Door Televizier

© Warner Bros Entertainment Inc.

De Britse acteur Alan Rickman, die we vooral kennen van zijn rol als professor Severus Sneep in Harry Potter, is op 69-jarige leeftijd overleden. 

De acteur is gestorven aan de gevolgen van kanker. Zijn familie maakte dit donderdag bekend.

Gewaardeerd

Alan Rickman was één van de meest gewaardeerde Britse acteurs van de afgelopen 30 jaar. Hij maakte zijn debuut als bad guy Hans Gruber in de kaskraker Die Hard. Dit was eveneens zijn grote doorbraak. Daarna ging het snel en volgden films als Robin Hood: Prince of Thieves en Rasputin.

Prijzen

Hij heeft zijn prijzenkast de afgelopen flink gevuld. Zo ontving hij voor Rasputin een Emmy en een Golden Globe en voor Robin Hood: Prince of Thieves een BAFTA Award. 

Zachte kant

Maar we kennen Rickman niet alleen maar van serieuze rollen. Hij had ook een zachte kant en liet dit onder andere zien in de romantische films Love Actually en Sense and Sensibility. Waarschijnlijk dankt hij zijn grote roem toch wel aan zijn vertolking van de slechte professor Sneep in de acht Harry Potter films. 

Laatste film

Recent was Alan te zien in de film Gambit met Cameron Diaz en Colin Firth en in The Butler met Oprah Winfrey en Robin Williams. Hij schitterde als King Louis XIV in de film A Little Chaos (2014) en zijn laatste keer op het witte doek was in de Britse film Eye in the Sky (2015).

 

Meer over