Overzicht

Britt Dekker: Van deelneemster aan Take Me Out tot populaire presentatrice

5 maart 2023 10:00 | sterren | Door Tijgerbloed Teksten

© William Rutten

Youp van ’t Hek is groot fan, tv-criticus Angela de Jong vindt haar nep. Britt Dekker, panellid in het nieuwe seizoen van Wie van de 3, valt op. Wat is haar succesrecept?

Kandidaat

Ze sprong meteen in het oog, die blonde flapuit in datingprogramma Take Me Out op RTL 5, waarvoor een vriendin haar destijds stiekem had opgegeven. Ze stoomde daarna door als kandidaat in Echte Meisjes in de Jungle, haar échte tv-doorbraak. Tv-makers ontdekten in de gevatte, originele en eerlijke Britt Dekker de ideale kandidaat. Het is haar kracht, zei ze in de Volkskrant: “Ik blijf altijd mezelf; dat is het enige waarop ik kan vertrouwen.”

Britt Dekker in Take Me Out
Britt Dekker in Take Me Out


Realityster

Britt Dekker en tv-vriendin Ymke Wieringa waren vanaf 2013 als grappig en enigszins wereldvreemd duo te zien in realityprogramma’s als De Zomer van Britt & Ymke, Britt en Ymke Stellen Vragen en Britt en Ymke aan de Bak in Blanes. Ze vlogen voor die programma’s de wereld rond, maar ontdekten ook hoe vluchtig tv-succes kan zijn. Het duo viel uiteen en Ymke koos voor een loopbaan als grafisch ontwerper.

Britt Dekker en Ymke Wieringa
Britt Dekker en Ymke Wieringa

Tafeldame

Als tafeldame bij De Wereld Draait Door leverde Dekker altijd wel weer gespreksstof op. Ook nu nog schuift ze regelmatig aan talkshowtafels, bijvoorbeeld in HLF8. Matthijs van Nieuwkerk roemde haar ‘onweerstaanbare onnozelheid’. Met haar soms cryptische taalgebruik doet ze Youp van ’t Hek soms zelfs aan Johan Cruijff denken, zei hij tegen Wilfred Genee: “Je denkt eerst ‘wat zeg je nu’ en dan denk je ‘ja, daar heb je misschien wel gelijk in.’”

Britt Dekker bij DWDD
Britt Dekker bij DWDD


Panellid

Als panellid van Wie van de 3 werkt Dekker weer samen met Wendy van Dijk, die het programma presenteert. Samen deden ze eerder We Want More en onlangs de matig scorende kindertalentenjacht Ministars. ‘Duo nep en nog nepper’, was daarover het snoeiharde oordeel van tv-criticus Angela de Jong. In Wie van de 3 is hilariteit echter verzekerd, dankzij Dekker en collega-panelleden Najib Amhali, Raven van Dorst en Martien Meiland.

Britt Dekker in Wie van de 3
Britt Dekker in Wie van de 3


Presentator

Samen met Martien Meiland nam ze in 2021 de presentatie van het eveneens geflopte spelprogramma First & Last voor haar rekening. De spelshow, gebaseerd op een Britse succesformule, begon qua kijkcijfers best aardig, maar stortte na een paar weken compleet in. Dat projecten niet slagen, blaast haar echter niet van de sokken, zei ze bij RTL Boulevard, ze is een doener: “Stel dat iets mislukt, dan richt ik me op iets anders.”

Britt Dekker en Martien Meiland voor First & Last
Britt Dekker en Martien Meiland voor First & Last


Paardenmeisje

Het programma Britt’s beestenbende (2019), waarin BN’ers dierenvragen moesten beantwoorden, paste haar als een jas. Haar dierenliefde staat sowieso altijd op 1. John de Mol wist haar met paard George naar Talpa te ‘lokken’. Samen met George won ze goud op het NK dressuur. Haar YouTube-kanaal PaardenPraatTV is enorm succesvol, ze geeft paardenboeken uit en maakte twee succesvolle paardenspeelfilms. Als ze het hooi voor haar paarden maar kan opbrengen, is ze al gelukkig, zegt ze. 

Britt Dekker
Britt Dekker


Het nieuwe seizoen van Wie van de 3 is vanaf zondag 5 maart wekelijks om 21:30 uur te zien op SBS6.

Meer over