Britt en Ymke gaan uit elkaar

12 februari 2014 15:28 | sterren | Door Televizier

Het is definitief: vriendinnen Britt en Ymke gaan uit elkaar als presentatieduo. Al eerder werd bekend dat Britt aan de slag gaat bij BNN en SBS Show en nu vertrekt Ymke naar National Geographic.

Het contract dat het presentatieduo had bij RTL 5 werd eind januari beëindigd. Britt kreeg vervolgens een contract aangeboden bij BNN waar ze het programma De Social Club gaat presenteren. Daarnaast gaat ze zo nu en dan aan de slag voor Shownieuws.

Ymke naar National Geographic

Maar, ook Ymke zal de komende tijd niet stil zitten. Ze onthulde in RTL Late Night dat ze binnenkort te zien is in een wetenschappelijk programma voor National Geographic.

Ymke heeft inmiddels al tien afleveringen opgenomen, maar dat is alles wat ze er over wil zeggen: "Ik presenteer het. Ik mag er verder niets over zeggen, pas volgende maand komt er een persplan en alles."

Screening

De slimme brunette werd niet zomaar aangenomen. Ze deed mee aan een screening: "Je moet toch op een guitige toon zware wetenschap licht weten te maken. Dat kunnen blijkbaar niet veel mensen."

Geen echt afscheid

Hoewel de wegen van Britt en Ymke hier nu echt lijken te scheiden zien ze het zelf niet als een afscheid. Britt vertelde Humberto Tan bij RTL Late Night: “Het is niet echt een afscheid hoor. Als er een goed programma komt gaan we zo weer samen aan de slag.”

Goede chemie

De twee blijven dus dikke vriendinnen en vullen elkaar volgens Britt perfect aan. Ymke voegt nog toe: “We drukken ons heel specifiek uit en dat maakt ons leuk. Ik ben vooral trots op de wereldreizen die we maakten. Ik hoop in de toekomst niet alleen vakantie te vieren, maar ook professioneel aan de slag te gaan door te interviewen en te presenteren.”

Britt heeft diezelfde wens. “Ik leer nu bij Shownieuws hoe ik moet presenteren en interviewen. Uiteindelijk kan ik dat dan ook echt.”

Britt is erg enthousiast over haar nieuwe presentatieklussen.

Meer over