Britt & Ymke over Britt en Ymke Stellen Vragen

23 oktober 2012 14:46 | sterren | Door Televizier

In Britt & Ymke Stellen Vragen stappen de dames in de wereld van het interviewen. Televizier.nl sprak met Britt Dekker & Ymke Wieringa.

Meiden, hebben jullie er een beetje zin in?

Britt: “Ik heb er heel veel zin in. De eerste aflevering is altijd vet eng, want je zit met kijkcijfers. Ik ben ook best wel zenuwachtig: je wilt toch dat iedereen het ziet.”

Wat hebben jullie allemaal gedaan om de perfecte talkshowhost te worden?

Ymke: “Het punt is, hoe meer je leert over het maken van een talkshow, hoe meer je erachter komt wat je allemaal niet weet en wat je tekortkomingen zijn. We hebben een zware weg bewandeld en we zijn nog lang niet aan de top. Ik ga er ook niet van uit dat ik aan het eind van deze serie een Andries Knevel ben. Misschien maar beter ook.”

Dus het is niet jullie grote droom, een baan als talkshowhost?

Britt: “Het lijkt me geweldig als je zo goed als Oprah bent, hele goede kijkcijfers hebt en auto’s uit kan delen.
Ymke: “Britt vindt vooral de status van een talkshow erg leuk, ik hou er meer van om interessante mensen te interviewen. Het overkoepelende thema van het programma is roem en de ontdekking dat er geen absolute waarheid meer is. Dat relativeert heel erg.”

Inmiddels zijn julli zelf ook behoorlijke BN’ers. Hoe voelt dat? 

Britt: “Mijn leven is eigenlijk nog hetzelfde. Ik ga nog steeds met mijn vriendinnen om, ga nog steeds naar mijn paard, en woon nog steeds samen met mijn hond. Er is niet heel veel veranderd, alleen mijn werk is anders.
Ymke: “In het begin vond ik het nog wel vleiend en bijzonder. Maar inmiddels heeft het wat prozaïsch. Nu ik de regels van het spel ken ben ik niet meer zo snel onder de indruk van alle glamour.”

Wat is jullie volgende project?

Ymke: “Britt en ik willen heel graag de andere kant van de samenleving laten zien. Het liefst worden we op sleeptouw genomen door een pooier, een junk, een prostituee en misschien een zwerver.
Britt: “We gaan dit nog wel verder uitwerken hoor. Ook vind ik het belangrijk om mensen te helpen in een programma. Daar is televisie een heel goed middel voor. Mensen helpen wordt mijn nieuwe doel in het leven.”

Britt & Ymke Stellen Vragen, dinsdag 23 oktober, 20.30 uur, RTL 5

Meer over