Britt & Ymke zitten onder de Balkendende Norm

RTL 5-sterren Britt & Ymke verdienen onder de Balkende Norm van 193.000 euro. Ymke: „Maar het is absoluut een vetpot.”

Terwijl staatsscretaris Dekker de veelbetaalde tv-sterren van de Publieke Omroep vraagt vrijwillig salaris in te leveren, verdienen Britt Dekker en Ymke Wieringa netjes onder de Balkenende Norm. En soms steekt dat een beetje. Ymke: „Soms hoor je wel dat een of andere tv-ster 2 ton verdient met een Dreftreclame. Door dat soort berichten laat ik me wel gek maken. 2 ton verdien ik niet, maar ik heb een lekker salaris. Ik ben geen miljonair, ik verdien ook niet de Balkenende Norm, maar voor mijn leeftijd en voor wat ik er voor moet doen, is het absoluut een vetpot.”

200 euro

Britt vindt dat ze niets te klagen heeft over haar salaris. „In m’n vorige leven verdiende ik 200 euro per maand, dus dan is dit sowieso veel.” De dames krijgen per maand betaald dus ze hoeven buiten hun programma’s om niets te doen. Toch werkte Ymke tot mei bij de RTL op de afdeling programmaontwikkeling. „Ik hou ook van kletsen over gossip en roddels en daar zaten gelijkgestemde mensen die het snappen en op dat niveau met me mee kunnen praten. Als ik op een verjaardag zit, is iedereen veel te salonfähig en dan zeggen mensen: ‘het kan me echt niet schelen wat er met Gordon gebeurt, daar ben ik te NRC voor.’ Maar ik vind het gewoon leuk. Sorry.”

Paarden

Ook Britt heeft een lucratieve bijbaan gevonden: „Als ik niet op tv ben, handel ik af en toe in paarden. Ik koop een paard, dan ga ik 'm doorrijden en weer verkopen. Laatst heb ik nog een paard gekocht voor heel weinig en die schijnt nu heel goed te zijn in springen.”

Reageren